cenefa-header-footer

UN EXEMPLE D’ASSOCIACIÓ: AFEREK

Una de les associacions que es coordinen des del programa PAEF d’ASAFRO és AFEREK. Les seves sigles signifiquen “Association des Femmes Responsables de Kombe”. Kombe és un petit poble d’unes quatre-centes persones a l’arrondissement de Bot-Makak, al departament de Nyong et Kelle de la regió Centre.

És una associació actualment formada per cinc dones i fa set anys que està dins del programa PAEF. El 2017 van entrar en contacte amb ASAFRO i van començar a rebre suport periòdic de la coordinadora del programa i també van començar a assistir a algunes formacions. Com altres associacions que entren en contacte amb ASAFRO, ja feien reunions i havien treballat, de forma comunitària, algun camp.

Des de llavors ha assistit a 24 seminaris de formació a la Maison de la Femme de Boumnyebel. També ASAFRO els ha atorgat dos crèdits. Un va ser l’any 2020 per cultivar un camp de mandioca i l’any 2022 ja l’havien retornat. Després en van rebre un altre l’any passat per a cultivar un nou cap de tres hectàrees.

Fa quatre anys van rebre algunes eines per a millorar el treball de recollida dels tubercles de mandioca. Concretament, va ser un carretó, un bidó, un gibrell, aixades, matxets i llimes.

Aquest darrer any és una de les associacions que ha rebut un molí per a la transformació de la mandioca. Ja el tenen instal·lat i han rebut la formació per al correcte funcionament com es pot veure a les imatges:

Comparteix l'entrada