cenefa-header-footer
Previous slide
Next slide

Escoles Maternals (LOG BIKOY I BOBOG)

Per garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, Agermanament / ASAFRO estem compromesos amb el funcionament de les Escoles Maternals de LOG BIKOY (arrondissement de NYANON del departament de SANAGA MARITIME) des de l’any 1996 i BOBOG (arrondissement de BOT MAKAK del departament de NYONG ET KELLE) des de l’any 2014 a partir de l’agermanament entre els pobles de Roda de Ter i Bobog.

Cada centre té escolaritzats una vuitantena de nens i nenes d’entre 3 i 6 anys. Els equips que els atenen estan formats per dues mestres, una infermera, una cuinera i una assistent.

Les escoles maternals promouen el benestar de les famílies, especialment de les mares, que poden fer les seves tasques laborals en la franja horària escolar, i dels germans, que poden fer les seves tasques educatives sense haver de vetllar pels més petits. 

Per garantir la disponibilitat de l’aigua neta, s’ha construït un pou a cada escola. Per garantir el sanejament i higiene adequats, els centres disposen de lavabos.

Amb les escoles maternals contribuïm al 4t i 6è Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030:

ODS 4: garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.

Acció 2. Per a 2030, vetllar perquè totes les nenes i nens tinguin accés a serveis d’atenció i desenvolupament en la primera infantesa i a un ensenyament preescolar de qualitat, a fi que estiguin preparats per a l’ensenyament primari.

ODS 6: garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones.

Acció 2. Per a 2030, aconseguir l’accés equitatiu a serveis de sanejament i higiene adequats per a totes les persones, i posar fi a la defecació a l'aire lliure, amb especial atenció a les necessitats de les dones i nenes, així com a les persones en situacions vulnerables.