cenefa-header-footer
Previous slide
Next slide

Casa de la cultura i el saber (LOBE)

Per potenciar el coneixement de la cultura pròpia de les ètnies locals, la seva llengua i costums, Agermanament / ASAFRO estem compromesos amb la Casa de la Cultura i el Saber, al poble de LOBE, situat a la desembocadura del riu Lobé, proper a les platges de KRIBI. Es tracta d’una àrea geogràfica en transformació per la posada en funcionament del nou port i del complex industrial de KRIBI. Aquests factors i l’arribada d’un turisme massificat suposaran una agressió envers aquest patrimoni cultural local, que cal preservar.

D’aquest complex s’ha construït l’edifici, que tindrà dues funcions: als baixos hi haurà la biblioteca, un espai per a l’estudi i actes culturals, i un centre d’informació; a la planta superior hi haurà allotjaments. Així, aquest alberg permetrà finançar i fer sostenible tot el projecte, alhora que afavorirà el model de turisme sostenible i respectuós amb l’entorn.

Amb la Casa de la Cultura i el Saber contribuïm al 4t objectiu de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030:

ODS 4: garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.

Acció 6. Per a 2030, garantir que tot el jovent i almenys una proporció substancial d’adults, tant homes com dones, tinguin competències de lectura, escriptura i aritmètica.