cenefa-header-footer

Solemne cerimònia de lliurament d’equipaments agrícoles

En el marc de les seves activitats per l’any 2017, ASAFRO va procedir el divendres 29 de desembre de 2017, a Boumnyebel, a la distribució dels equipaments agrícoles a diversos grups de dones que tenen com a activitat principal el conreu del manioc. Aquesta activitat que entronca de ple amb un dels objectius de l’associació, l’emancipació i autonomia de la dona rural, va estar presidida pel Sr. KOOH II Charles.

Participació
La cerimònia, que va tenir lloc a la esplanada del Télécentre Polivalent i Comunitari (TCP) de Boumnyebel, va comptar amb la participació del personal de ASAFRO, amb la de les autoritats tradicionals locals i, la més important, la d’un a família catalana, la família Solsona, integrada per 26 membres de visita al país. La resta de participants són membres dels grups beneficiaris d’aquests equips, els quals van animar amb els seus cants i youyous tota la cerimònia.
Conduïda pel Supervisor del Programa de les Activitats Econòmiques de les Dones (PAEF), assistit per dos joves aprenents, la cerimònia s’ha articulat sobre els punts següents :
Presentació dels grups de dones presents al President i Autoritats;
Presentació sumari d’ ASAFRO ;
Paraules d’agraïment de la representant de les dones;
Paraules del President d’ASAFRO, Sr. KOOH II Charles;
Acte de lliurement dels equips als grups de dones;
Visita als estands d’exposició de productes artesanals.

Després de la presentació als participants dels set grups de dones convidats a la cerimònia, procedents de cinc pobles, i els criteris que han permès la seva selecció, s’ha cedit la paraula al Director d’Operacions per a la presentació sumari-resum de l’Associació, amb la finalitat de donar a conèixer als convidats la naturalesa de la tasca que porta a terme l’Associació, particularment en determinades localitats dels departaments de Nyong i Kelle i de la Sanaga Marítima, des de fa poc menys de vint anys.

La representant de les dones ha agraït aquest gest d’ASAFRO i ha demanat transmetre als donants el seu sentiment de profunda gratitud per aquesta implicació constantment en creixement. També ha expressat el compromís de les dones en la dedicació al treball i en treure profit d’aquesta eina de treball per tal que permeti adquirir-ne d’altres similars o d’altres tipologies necessaris per a la producció.
En el seu torn de paraula, el Sr. KOOH II Charles ha exhortat les dones a dedicar molt coratge i abnegació al treball. Tot i sabent que treballar la terra no és pas fàcil i que és la dona rural en aquestes localitats qui alimenta la família i el país. ASAFRO i el conjunt dels seus Donants de Fons aporten el seu ajut perquè no s’abandoni aquesta noble feina. Als amics presents a la cerimònia, el President els hi va desitjar una bona estada al Camerun, com també va desitjar veure créixer la llista de donants per aportar més d’ajuda encara a la dona rural.
Tot seguit, el Sr. KOOH va lliurar a cadascun dels grups el seu equipament respectiu. En total dos tipus de molins : quatre de motor de gasolina de 4 CV i un de motor elèctric monofase 2 CV ofert a petició de GIC FALIM de Limaï.

Altres atraccions
Les cerimònies com l’organitzada per ASAFRO compten molt sovint amb atraccions i altres tipus de manifestacions. En aquesta ocasió s’ha comptat amb l’animació de l’orquestra del poble i una exposició de productes artesanals fets per algunes membres dels grups de dones. Entre els productes que s’han pogut admirar hi figuraven els següents: sabons, líquid rentavaixelles, perfum, gel de bany, tots fabricats artesanalment i que han estat molt ben rebuts.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comparteix l'entrada