cenefa-header-footer

Presentació del llibre”Saviesa en colors africans”

14 de novembre de 2018 amb una assistència d’un centenar de socis i simpatitzants omplin la sala, s’ha presentat el llibre “Saviesa en colors africans” amb la presencia dels tres autors: Ester Busquets autora juntament amb Ramon Bufí de la selecció de textos i edició, i Francesc Admetlla, autor de les fotografies. L’Ester destacà “Aquest llibre com els dos anteriors que hem fet (aquest amb la col·laboració del Francesc) és apropar el lector a la saviesa, que no és l’acumulació de coneixement (informació) sinó saviesa entesa com a transformació de la pròpia vida” i citant a Simone de Beauvoir “La vida té valor sempre que es valori la vida dels altres…”.

Ramon Bufí_Francesc Admetlla_Ester Busquets_autors
Ramon Bufí_Francesc Admetlla_Ester Busquets_autors

Ester Busquets
Ester Busquets

En Ramon Bufí va destacar l’ajuda que representa el llibre a l’hora de donar a conèixer la seva tasca de sensibilització i captació de fons en tots els actes que fan, va parlar de més de cent, al llarg d’aquests anys i deu ajuntaments de la comarca d’Osona que participen financerament en aquesta tasca, va tenir paraules d’agraïment envers totes aquestes voluntàries que formen part de la delegació d’Agermanament a Osona.
Ramon Bufí . Presentació del llibre
Ramon Bufí. Presentació del llibre

L’acte ha començat amb una introducció de la professora Esther Barbé (Professora de Relacions Internacionals de la UAB).
Esther Barbé (Professora de Relacions Internacionals de la UAB)
Esther Barbé (Professora de Relacions Internacionals de la UAB)

Ens ha fet un dibuix del Camerun des de l’època de la descolonització, just hem celebrat els seus primers 100 anys, passant per la independència l’any 60 i la divisió en dues comunitats l’anglòfona (20% de la població) i la francòfona (80% de la població), destacant els conflictes que últimament han dut a la declaració d’independència de les dues províncies anglòfones, avortada violentament pel govern. Una secessió impossible pels principis de la Unió Africana que no preveu cap canvi de les fronteres establertes. Ha destacat el conflicte amb Boko-Haram al Nord, que reforça el paper de l’exercit amb les advertències d’Amnistia Internacional. Destacà els 43 anys de l’exercici del poder per part del president Paul Biya com la majoria de presidents africans.
En el debat final ha contestat a les preguntes de diferents intervinents.
debat_4476
llibres_4485

Comparteix l'entrada