cenefa-header-footer

Notícies fresques d’ IMSHA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHola a tothom!!!! Just fa un dia que acabo d’arribar del Camerun i us volia fer saber que IMSHA, l’escola de sords d’ ESEKA, funciona de meravella.
Durant el mes que he estat allà, hem fet molta feina!! Reunions amb l’equip de mestres i el personal de l’internat, l’aportació de materials pedagògics i didàctics que afavoreixen l’aprenentatge de l’alumnat amb sordesa, el tancament de l’any 2015 i la previsió del 2016, la reunió de pares del centre amb la presència de les autoritats locals ( El delegat d’educació de base i el delegat dels Afers socials d’ Eseka).
Els projectes de formació professional i d’autofinançament parcial d’ IMSHA també funcionen amb èxit: la costura, la cuina, el treball dels horts, la perruqueria i el manteniment de la granja de pollastres. Les competències professionals que aprenen els alumnes al llarg de la seva escolaritat facilitaran la seva integració al món laboral.
I quines novetats tenim? Doncs moltes i ben interessants… Un equip de professors implicat i especialitzat en l’educació d’alumnes amb sordesa, nous alumnes d’educació infantil al centre, una escola amb bones infraestructures i ben dotada de material (aquest febrer hem comprat un congelador nou i una televisió per tal que l’alumnat pugui estar al dia del que passa al món), 5 alumnes que després d’acabar la seva escolaritat a IMSHA s’han integrat al món laboral (en l’àmbit de la perruqueria, la costura i la cuina). D’altra banda, una major implicació del delegat dels Afers Socials d’Eseka amb l’escola i la perspectiva de treballar de forma més coordinada, el bon estat de salut de l’alumnat intern gràcies al seguiment sanitari de la infermera del centre i una major aportació econòmica dels pares dels alumnes durant l’any 2015.
Per primer cop, he pogut estar present al centre en un mes on l’escola funciona amb normalitat. M’ha enriquit molt el fet de poder fer la formació dins les aules amb tot l’alumnat i veure el dia a dia de l’escola i de l’internat.
Ah!!! I vaig poder viure en directe la Fète de la Jeunesse, una festa nacional el dia 11 de febrer on totes les escoles del país desfilen davant les autoritats de la seva localitat. IMSHA va desfilar amb les altres escoles i instituts d’ Eseka i el subprefecte va felicitar el centre i la gran tasca educativa i social que els professionals porten a terme amb els nens i nenes amb discapacitat auditiva. Fins i tot va felicitar la tasca de cooperació que fem públicament.
Ja veieu que els informes de l’escola són positius!!!! Un any més, em sento orgullosa de comprovar que la cooperació funciona i permet el desenvolupament i l’educació dels col.lectius més vulnerables. L’experiència sobre el terreny em dóna la força, l’energia i la motivació per continuar lluitant per avançar en aquest projecte d’educació inclusiva, ben únic i especial en un país com el Camerun.

Comparteix l'entrada