cenefa-header-footer

I amb la cuina, descobrint semblances i diferències

El 22 de gener, a l’escola Guillem Fortuny, es va fer una sessió de cuina camerunesa organitzada per Agermanament sense
Fronteres, amb l’assistència de la regidora de Relacions Cíviques i Cooperació, Laura Mellau, i ha afirmat que l’educació pel desenvolupament és una de les línies prioritàries de la regidoria. El director de l’ONG, Antoni Cabré, ha explicat que l’objectiu és donar a conèixer el dia a dia de la vida als països de l’Àfrica i les contradiccions entre el nord i el sud.

L’escola Guillem Fortuny ha escollit 4 tallers diferents nostres perquè els nens i nenes coneguin costums i cultures d’altres països. “Les activitats encaixen en un dels trets d’identitat del projecte educatiu de l’escola”, ha assegurat la cap d’estudis, Marinela Mas.

Al taller de cuina els alumnes de P5 han pogut conèixer i degustar fruites africanes i plats elaborats de la mà d’un cuiner camerunès, el Richard Mpeck Bada, que té un restaurant a l’Hospitalet, i al mateix temps que s’han endinsat en la vida dels nens del Camerun i les seves famílies, han descobert diferències però també moltes semblances. Durant la sessió han sortit fruites, presentades per la Maria Guri, que no havien vist mai i fruites procedents de països africans que mengem habitualment.
taller_5739

taller_5760

taller_5764
El passat desembre ja es van portar a terme uns altres dos tallers a l’escola Guillem Fortuny. Els nens i nenes de P4 van descobrir les semblances entre els contes tradicionals d’aquí i d’allà amb “Els contes vora el foc” impartits per la Maria Guri i l’Inongo-vi-Makomè, els de P3 van conèixer altres maneres de viure i van reflexionar sobre si tenir més coses et fa ser més feliç a través de “El bagul misteriós” ple de jocs i joguines africanes, de la mà de la Maria Guri i l’Erol Illeri. A més, aquest abril tornarem per ensenyar a fer fang als alumnes de 3r de primària i sensibilitzar-los de la manca de mitjans pedagògics als països africans i apropar-los al món de l’artesania de la mà de Salvador Cortadellas, ceramista i pedagog, amb àmplia experiència i un projecte que es desenvolupa al Camerun de fa uns anys.

Comparteix l'entrada