cenefa-header-footer

DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

Un any més, la Delegació de Sabadell d’Agermanament ha format part de la comissió organitzadora dels actes del 20J, així com de la confecció del Manifest. En primer lloc, aquest any s’ha donat a la celebració un toc de sensibilització i informació sobre la situació d’immigració mundial, trànsits i acollides en l’àmbit estatal, regional i municipal. I, en segon lloc, s’ha volgut que aquest fos el dia en què l’immigrant pogués sentir-se protagonista i pogués manifestar experiències, neguits i costums.

L’acte central s’ha fet a la Plaça Dr. Robert on s’han muntat carpes informatives de Drets Civils, Comunitat Palestina, Creu Roja, Mentoria Social, Refugees Welcome, SCAI i TACC.
S’ha organitzat una gimcana sobre el Dret d’Asil, una exposició fotogràfica de diferents participants (voluntaris i realitats viscudes de persones refugiades), tastets culinaris dels països d’origen de les persones refugiades, banc de migracions (10 minuts de vídeo sobre situació de persones refugiades de Síria en assentaments del Líban), contes per conviure adreçats a la canalla i un espectacle teatral i circ on manifesta l’horror de la guerra, la fugida, la immigració, l’acollida…

També s’ha fet la lectura del manifest, que un cop més ha sigut en forma dialogada amb la participació d’un avi, un net, una àvia, una tècnica en Drets Civils, una entitat d’acollida i dos immigrants -un de Nigèria i l’altra d’Hondures-.

Per finalitzar l’acte un membre de la Comunitat Palestina ha fet una crua reflexió sobre Gaza i tot seguit s’ha passat a fer la Roda de la Pau.

Encara queden dues activitats pel dia 4 -Trajectes vitals cercant refugi, amb Hibai Arbide i Carles solà, a l’espai ESTRUCH- i el dia 6 -al Casal Pere Quart amb el Teatre NOSOTROS, on un grup de refugiats i immigrants ucraïnesos ens aportaran un recorregut pel planeta Terra-.

Això és tot, contents de poder participar d’una vegada més en l’acostament a la ciutadania d’aquestes realitats que es pateixen cada dia i fer-nos sentir una mica més a prop d’elles. Perquè, com diu el manifest, qui sap si un dia nosaltres també podem ser immigrants?

Comparteix l'entrada