cenefa-header-footer

Camp de solidaritat 2016 i viatge de seguiment de projectes d’Agermanament a Camerun

reuniofinal

rebudaSepp

entrevistes

camimandioca

aina_rapport

L’equip ha estat coordinat per l’Antoni -director d’Agermanament-, i en Bayiha -director d’operacions d’ASAFRO- amb la col·laboració en tot moment de Mme. Juliette -supervisora del projecte de dones d’ASAFRO-.

L’objectiu principal era la visita i seguiment del PAEF (programa d’activitats econòmiques de dones) que principalment treballen el cultiu i transformació de la mandioca. A la reunió final celebrada a Yaoundé es va comptar amb l’assistència de totes les delegades de les 46 cooperatives. Tothom va presentar el seu informe, tant narratiu com de comptes, del passat any així com noves demandes per a futurs projectes.

Entre les tasques realitzades en aquest Camp de solidaritat destaquem:

L’equip coordinat per l’Erol i amb la col·laboració de la Paula que van fer moltes hores de gravacions -dels camps de mandioca, dels molinets per triturar-la, de les diferents transformacions que se’n pot fer…- així com entrevistes a les responsables de les diferents cooperatives. Tot aquest material ara serà muntat i servirà per a la justificació i demanda de nous projectes. També se’n farà ús divulgatiu en les properes trobades d’Agermanament, al web, al facebook…

L’Angel, l’Anna i la Joana van ser els encarregats de realitzar les enquestes i el posterior buidat per tenir constància del funcionament, dels beneficis, de les mancances… del projecte de la mandioca. També serviran per a estandarditzar el model d’informe a presentar per les cooperatives a ASAFRO i per elaborar la futura enquesta del projecte a presentar a La Caixa del centre de transformació i comercialització.

La Marta, l’Aina, la Raquel i la Montserrat han elaborat l’informe de tot el viatge, les tasques realitzades i l’estudi dels rapports que han aportat les cooperatives.

La Laia va coordinar les compres de material confeccionat a IMSHA que servirà per la venda a les fires de solidaritat en què Agermanament participa. També s’ha adquirit nou material pels Tallers que es fan a les escoles.

A la Casa de la cultura i el saber de Lobé i coordinat per l’Inongo es va fer, amb molt èxit, un taller de malabars amb l’assistència d’una cinquantena de nens i nenes del poble.

La darrera setmana l’Antoni, amb en Bayiha i la Juliette, van visitar una Unité de transformation de manioc a la localitat de Ngoulémakong per incorporar aquesta experiència al futur projecte que Agermanament vol presentar a La Caixa per desenvolupar a Boumnyebel.

La valoració del CdS és molt positiva per part de tot el grup i esperem que d’ara en endavant en surtin més col·laboracions amb Agermanament.

Comparteix l'entrada