cenefa-header-footer

IDH DEL CAMERUN

Cada any, el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament de l’ONU, publica el seu Índex de Desenvolupament Humà (IDH), que classifica els països tenint en compte uns indicadors: els ingressos, la renda per càpita, la cobertura sanitària, l’esperança de vida, el nivell d’educació, etc. Amb l’IDH es fan quatre grups de països: desenvolupament humà molt alt (66 països), alt (52 països), mitjà (36 països) i baix (32 països). L’IDH del Camerun ha anat millorant i actualment és de 0,563 ocupant el lloc 153 i està a la part baixa dels països amb desenvolupament humà mitjà.

Aquest any en fa trenta del primer IDH i el nou Informe de Desenvolupament humà del 2020 porta per títol  “La pròxima frontera: Desenvolupament humà i antropocè”. S’hi ha afegit un nou indicador de l’impacte mediambiental que té en compte les emissions de diòxid de carboni i la petjada per l’ús dels recursos naturals. Amb aquest nou índex, hi ha països del grup de desenvolupament humà alt que surten d’aquest grup. L’IDH del Camerun ajustat amb aquest nou indicador és de 0,558 i puja 3 llocs en la classificació.

Altres dades interessants publicades al darrer informe són, pel Camerun, l’esperança de vida en néixer (59,3 anys), els anys esperats d’escolaritat (12,1 anys), l’ingrés nacional brut  per càpita (3,581 $), la població amb pobresa multidimensional (45,3 %), la població urbana (57 %) i l’edat mitjana de la població (18,7 anys).
Tots els programes d’Agermanament sense Fronteres a Camerun tenen com a objectiu millorar aquests indicadors a les zones rurals de departaments de Nyong et Kelle (regió Centre), Sanaga Maritime (regió Litoral) i Ocean (regió Sud).
Agermanament sense Fronteres té com a missió promoure la cooperació per al desenvolupament de col·lectius vulnerables en pro de la justícia global. Desenvolupem la nostra missió al Camerun. Volem oferir oportunitats per a transformar i millorar la vida de col·lectius vulnerables i al mateix temps volem impulsar la cultura de la solidaritat.

Comparteix l'entrada