cenefa-header-footer

GIRA DE PRIMAVERA A SABADELL

El dia 11 d’abril vam participar en l’acte de la Gira de Primavera 2024 de Ciutats Defensores dels Drets Humans amb el títol “Israelianes i palestines unides per la pau i contra l’ocupació”. L’activitat estava adreçada a alumnes de 3r i 4rt d’ESO dels centres Jaume Viladoms i Institut Escola Industrial de Sabadell a la sala d’actes del Casal Pere Quart. L’afluència va ser d’uns 150 alumnes.

Les activistes Mai Shahin (Palestina) i Iris Gur (Israeliana), totes dues membres de l’organització pacifista Combatents per la Pau (Combatants for Peace) van ser les protagonistes de la xerrada. La primera per videoconferència perquè el govern Israelià no li va permetre el visat per viatjar a Espanya i la segona sí. Aquesta xerrada va ser moderada pel periodista Jordi de Arriba.

Primer va parlar l’activista palestina, explicant la seva crua història des que era nena fins ara, passant pels diferents escenaris de frustració, violència, ocupació, resistència fins a arribar a ser membre de Combatents per la Pau. Seguit d’una ronda de preguntes dels alumnes adreçades a la ponent.

Després va parlar l’activista israeliana, presentant, també la seva realitat i la seva visió inicial amb el desconeixement inicial del drama palestí de l’ocupació. El seu background familiar que va patir l’holocaust i els atemptats palestins li donaven un relat molt particular de la visió del conflicte, fins que arran d’una experiència familiar que va passar amb la seva filla va anar canviant el seu antic relat per formar part de Combatents per la Pau. Al final de la seva experiència també va haver-hi una roda de preguntes de l’alumnat.

Va ser una activitat de sensibilització de molt alt nivell i amb molta atenció per part de l’alumnat que va fer preguntes molt interessants per entendre de primera mà el conflicte, sense filtres previs ni biaixos. 

Comparteix l'entrada