cenefa-header-footer

Festival Tectònic

Us informem d’una iniciativa que pensem que pot ser del vostre interès. Es tracta de la celebració del Festival Tectònic els dies del 22 d’octubre a l’1 de novembre. Davant la pandèmia Covid-19 i l’afectació que ha suposat pel sector cultural, vuit festivals van decidir unir-se i construir col·lectivament una proposta transformadora a partir de la suma d’esforços, de capacitats i de recursos, i fent una aposta clara per col·laborar i per no competir en temps difícils per a tothom, així va néixer el Festival Tectònic. D’aquests vuit projectes, n’hi ha tres d’impulsors, la Mostra de Cinema Salut, Drets i Acció, el Festival Protesta i el Terra Gollut Film Festival, i 5 col·laboradors, el Clam Festival, Festival de Drets Humans de Barcelona, el Panòptic, la Mostra de Cinema Àrab i el Festival Inclús. L’objectiu comú és potenciar el cinema com a eina de transformació social.

El Tectònic, compta amb el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i es planteja a partir de dos grans eixos. El primer és la projecció d’una quinzena de llargmetratges d’arreu del món, de diferents temàtiques socials, entre elles crisi migratòria, el racisme policial als Estats Units, l’empoderament de la dona a Bolívia, l’ecologisme o la lluita dels sense terra a Brasil, entre d’altres. L’altre eix destacat és una graella d’activitats paral·leles relacionades amb la temàtica de les pel·lícules, entre les quals hi haurà col·loquis amb les directores, una conversa sobre el racisme policial a Catalunya i també, una activitat d’inauguració i cloenda.

El Festival Tectònic tindrà tres canals essencials per seguir-lo: la plataforma de cinema en línia Filmin, la pàgina web festivaltectonic.cat i el canal del festival a YouTube.

Podeu ampliar aquesta informació i conèixer la programació consultant el web de Tectònic

Comparteix l'entrada