cenefa-header-footer
Previous slide
Next slide

Escola Maternal (BOBOG)

Per garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, Agermanament / ASAFRO estem compromesos amb el funcionament de l’Escola Maternal de BOBOG, al departament de NYONG ET KELLE. El compromís s’inicia l’any 2014 a partir de l’agermanament entre els pobles de Roda de Ter i BOBOG.

Al centre hi ha escolaritzats 80 nens i nenes d’entre 3 i 6 anys. L’equip el formen tres mestres, una infermera, una cuinera i una assistent.

El centre promou la formació, l’alimentació -amb l’àpat diari que es fa al servei de menjador- i la millora de la salut -amb el seguiment sanitari periòdic- dels infants. De forma indirecta promou també el benestar de la família, especialment de les mares, que poden fer les seves tasques laborals en la franja horària escolar, i dels germans, que poden fer les seves tasques educatives sense haver de vetllar pels més petits. 

Per garantir la disponibilitat de l’aigua neta, s’ha construït un pou. Per garantir el sanejament i higiene adequats, el centre disposa de lavabos.

La imbricació entre aquest projecte educatiu i la creació de cooperatives de dones a la zona, dins del PAEF (Programme d’Activités Économiques des Femmes) desenvolupat per ASAFRO, fa que hi hagi el compromís corresponsable que el centre es pugui autofinançar en un futur. 

Amb aquesta escola maternal contribuïm al 4t i 6è Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030:

ODS 4: garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.

Acció 2. Per a 2030, vetllar perquè totes les nenes i nens tinguin accés a serveis d’atenció i desenvolupament en la primera infantesa i a un ensenyament preescolar de qualitat, a fi que estiguin preparats per a l’ensenyament primari.

ODS 6: garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones.

Acció 2. Per a 2030, aconseguir l’accés equitatiu a serveis de sanejament i higiene adequats per a totes les persones, i posar fi a la defecació a l'aire lliure, amb especial atenció a les necessitats de les dones i nenes, així com a les persones en situacions vulnerables.