cenefa-header-footer

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

Avui, 22 de març, es celebra el Dia Mundial de l’Aigua per prendre consciència que 2.200 milions de persones viuen sense accés a aigua potable i cal assolir l’objectiu de desenvolupament sostenible 6: aigua i sanejament per a tothom el 2030.
Des d’Agermanament sense Fronteres contribuïm a l’ODS, pel que fa a l’aigua, construint pous a Camerun. Ja n’hem fet una seixantena i ara mateix n’hi ha tres en construcció i dos més en projecte per al 2021. Aquests darrers tenen el finançament de la campanya feta el passat Nadal “Aigua que salva vides”.
Dels que s’estan construint actualment, dos pous són “de perforació” o “forage”. Requereixen maquinària especialitzada i són profunds, poden arribar als 80 metres. Estan a Boumnyebel que és la localitat central de les actuacions fetes amb la nostra contrapart ASAFRO. Un al centre de transformació de mandioca (UTM) i un al centre de formació de dones (Maison de la Femme).El tercer pou és d’excavació o “puits” a la localitat de Ndeme a la zona de Nyanon. Aquest pou el construeix l’ONG local “H2O potable” amb la qual ja n’hem fet d’altres. A les imatges hi ha el procés fet fins ara:

Foto de grup del dia que comença l’obra amb el coordinador de l’associació AMMNY (Association Main dans la Main de Nyanon) que va
presentar el projecte de demanda en nom de les famílies de Ndeme. Els tècnics van trobar la millor ubicació.

 

Comparteix l'entrada