cenefa-header-footer

Agermanament Sense Fronteres amb l’Educació per la Ciutadania Global

Dins de les activitats que s’emmarquen en la XIII edició de la gira Ciutats Defensores dels Drets Humans, el dia 21 d’abril d’enguany, l’Ajuntament de Sabadell a través de la comissió ECG on participa Agermanament sense Fronteres,  ha organitzat una activitat amb reconegudes figures internacionals, que han visitat  el centre Educatiu Jaume Viladoms de Sabadell per parlar del “Rap Urbà com a eina de denúncia i transformació social”.

Sabadell forma part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

La xerrada, adreçada a alumnes de 1r de Batxillerat, ha estat presentada per la Rosa Núñez, cap del Programa de Solidaritat i Cooperació de Sabadell, i per Marcel Torras, delegat d’ASF a Sabadell i antic professor de l’institut Jaume Viladoms. Un dels protagonistes de la xerrada ha estat en THIAT, raper i activista, membre fundador del col·lectiu Y’en Marre, un grup de rapers i periodistes senegalesos creat el 2011 per protestar contra el govern i animar el jovent a registrar-se per votar. La xerrada també va comptar amb el testimoni d’en Joan Cortés, raper sabadellenc. Tots dos van explicar el seu testimoniatge personal i a més ens van mostrar el seu art de rapers com a eina de denúncia.

Tot seguit es va fer un col·loqui de preguntes per part dels alumnes i els ponents molt interessant i crític sobre les seves realitats. Finalment, es va passar a fer un taller d’improvisació de ritmes de rap per part dels alumnes voluntaris per denunciar coses que ells dins del seu àmbit creien que podien denunciar, acompanyats pels dos rapers. Finalment, cadascun amb l’idioma que volien, en senegalès, castellà, català es va fer un rap participatiu molt interessant. Es va concloure amb un fort aplaudiment i amb un gran lema, el respecte pels drets humans.

Comparteix l'entrada